Hepimizin kendine koyduğu belli başlı hedefleri bulunmaktadır. Belirlenen hedeflere varmak için kendi istek ve arzularıyla hareket edebilme sürecine motivasyon denir. Motivasyon mutlu ve başarılı olmak için insanların ihtiyaç duyduğu çok önemli ve kişiye özgü bir durumdur. Her insanı motive eden unsurlar değişkenlik göstermektedir.

1. Kendinize Bir Amaç Edinin

       “Hayatınızdaki en önemli iki gün doğduğunuz ve neden doğduğunuzu keşfettiğiniz gündür.” – Mark Twain

      ‘’ Bunu neden yapmalıyım? Ne yapmalıyım? Ne istiyorum? ‘’ gibi soruların cevapları bizlere amaçlarımızı verir. Hayatta bir yerlere gelebilmek için önce nereden başlayacağımızı bilmemiz gerekir. Bunu kararlaştırdığımızda her şey daha planlı olarak devam edecektir. 

2. Olumsuz Düşünceyi Kafanızdan Atıp Sonuca Odaklanın

      Kendimize bir amaç edindikten sonra, zafere giden yol illa çiçeklerle dolu olacak diye bir           kural yok. Karşımıza çıkacak ilk engelde pes ettiğimizde dikenli yolu aşmanın güzelliğini hiçbir zaman tatmamış olacağız. Öncelikle yola başlarken iyi şeyler kadar kötü şeylerle de karşılaşabileceğimizi en baştan kabullenmeli ve öyle adımlar atmalıyız. 

3. Plan Yapın 

   Amaçlar, sağlam bir planla desteklenmediği sürece havada kalmaya çok meyillidir. Kısa ve uzun vadeli hedeflerinizi kapsayan, kendinize vakit de ayırabileceğiniz bir plan yapmak sizi hem motive edecek hem de hedefinize ulaşma yolunda büyük bir adım olacaktır.  

4. Gün Rutinleri Belirleyin

   Kendinizi motive etmek, ilk adımı atmakla başlar. Bu nedenle, her güne size kendinizi en iyi hissettirecek bir sabah rutiniyle başlamalısınız. Rutinler daha verimli ve daha dengeli olmanızı sağlar. Böylece, zihninizin ve bedeninizin uyanık, odaklanmış ve yeni alışkanlıklar edinmeye hazır hale gelmesini sağlamış olursunuz.

5. Miyanızı Efektif Kullanmayı Öğrenin.

Bir plan dahilinde de olsa, belli bir rutinde kalmak zor gelebilir. Bu nedenle, belirlediğiniz önemli görevler ve günlük hedefleriniz için yıllık Miya Planlayıcı’larımızdan yararlanın. Miyalar, sizin gün içerisinde yapacağınız işi unutmamanızı ve renkli sayfalarıyla motivasyonunuzu sağlayacaktır. 

Yorum Yaz