Hayat planlayıcı kullanmayı alışkanlık haline getirmenin en pratik yönlerinden biri önce aylık plan yapmaya başlamaktır. Tüm ayınızı bir arada görebileceğiniz bir aylık plan, hem hayatınızın bütününü göz önüne almanızı kolaylaştıracak hem de daha sonra bu planı haftalara bölmeniz konusunda size yardımcı olacaktır.

Bir Miya kullanıyor olabilirsiniz ya da bir dot ajanda… Hiç fark etmez. Önemli olan tüm ayı bir arada görebileceğiniz bir tasarım ya da düzen.

Eğer Miya kullanıcısı iseniz, bizim meşhur aylık görünüm sayfalarımızı biliyorsunuzdur. Kutucuklardan oluşan, ayrıca bir motivasyon sözü bulunan, film ve kitap listelerinizi de oluşturabileceğiniz bu aylık görünüm sizin hayatınızı planlamanızdaki en büyük yardımcınız olacak.

Nereden Başlamalıyım?

Klasik Miyalar’da her ayın başka bir rengi olduğu için ben ona uygun kalemleri belirleyerek başlıyorum öncelikle çalışmama 🙂

Kullanacağım kalemleri belirledikten sonra, stickerlarımı alıyorum yanıma. Klasik Miyalar’ın içerisindeki stickerlar haricinde web sitemizin Bi’Şeyler Bölümü‘nde de planlayıcı stickerlarına ulaşabilirsiniz.

Ben konseptli ay planı yapamıyorum ama bu sene, kendimi bu konuda geliştirmeyi hedefliyorum. Çünkü yapanları çok takdir ediyorum. Her aya bir tema belirleyerek, o tema ile sayfaları süslemek yıl sonunda planlayıcınıza baktığınızda bir şaheser etkisi yaratacaktır eminim.

Kalemlerim, stickerlarım, post-itlerim hazır olduktan sonra genelde kahvemi alıyorum ve planlayıcımın başına oturuyorum.

Önce; Film ve Kitap listelerimi doldurmak için çalışmalar yapıyorum. Ödüllü filmleri araştırıyorum, Netflix’ bakıyorum, yeni dizilerin yorumlarını okuyorum. Kitaplar için ise satış noktalarımız olan Nezih ve D&R‘nin sitelerini takip etmeyi seviyorum. Yani plan yapmaya fiziki olarak başlamadan önce o ayın ruhuna uygun bir şekilde kitap ve film-dizi listelerimi oluşturuyorum. Bu listelere önem vermemin iki sebebi var. 1- Bazen çok fazla dizi seyrederek zamanı boşa harcıyor olabilirim, bunu engellemek. 2- Kitap listemi belirledikten sonra nokta atışı ile kitap alışverişi yapmayı seviyorum. Bu benim hem okumayacağım kitapları almamı engelliyor, hem de listem ve hedefim belli olduğu için genellikle ay sonuna kadar kitapları okumuş oluyorum.

Aylık planlamada belirlediğim bazı önceliklerim var:

-Özel günler, Doğum günleri vb. – Planlayıcının Özel Günler sayfalarında belirlediğim günleri aylık takvimime yerleştirmekle işe başlıyorum.

-Aile ziyaretleri-Arkadaş Buluşmaları – Siz de benim gibi hem çalışan, hem bebeği olan biri iseniz zaten ziyaret ve buluşma planları yapmanız kaçınılmaz.

-Spor takvimimi aylık planıma geçiriyorum. – Belki bir spor salonuna gidiyorsunuz, o zaman hangi günler olduğunu planlayıcınıza not almalısınız. Belki de evde spor yapıyorsunuz, ya da sadece yürüyüş.

-Doktor randevularınız, cilt bakımı takviminiz de aylık görünümde mutlaka yer almalı ki hayatınız kolaylıkla planlamalısınız değil mi?

-Film listemi belirledikten sonra, onları ne zamanları seyredeceğimi de aylık plana yerleştiriyorum.

-Kuaför işleri, hobileriniz, varsa kurslarınız için ayırdığınız zamanları da belirleyerek aylık plana yerleştirmelisiniz.

-Ben alışverişlerimi de aylık görünüme yerleştiriyorum. Örneğin Kasım ayında takvimimde kışlık alışveriş günü var.

-Haftada bir günü eve ayırarak, yeni haftaya hazırlanıyorum. Çamaşır yıkamak-yerleştirmek, ev düzenine zaman hazırlamak, biraz sakinlemek ve yeni haftanın planını yapmak benim için haftanın en keyifli zaman dilimlerinden, plannerın başına oturma anım bile planlı yani 🙂

-Hiçbir şey yapmadan boş geçirdiğiniz günler var ise onların da yeri aylık plan kısmı!

Tabii ki tüm bunları yaparken; uygun stickerlarla süslemek çok önemli. Bunun birkaç sebebi var benim için. 1- Güzel görünüm. Hem motivasyon için hem de yıl sonunda planlayıcıma baktığımda tertemiz, iç açan bir görüntüyle karşılaşmak beni mutlu ediyor. 2- Planlarımı gerçeğe dönüştürmek ve onları planlayıcım yanımda olmasa da aklımda tutmak benim için daha kolay oluyor.

Herkese muhteşem bir ay diliyorum.

Burcu

 

 

 

 

 

Yorum Yaz