HOŞ GEL 2022, SÜSLEN, PARLA BİZİMLE! : KLASİK MİYA’MIZ İÇİN YENİ YIL DEKORASYONU

‘’Yeni’’ kelimesi her seferinde bizleri heyecanlandırmaz mı? Yeni bir kalem, yeni bir toka, yeni bir çorap, yeni bir kahve… Tüm bu yenilerin en yenisi, en güzel başlangıcı belki de en umut dolusu: Yeni Yıl.

Yeni yıla en hazırlandığımız, gelişi ile ilgili en umut duyduğumuz dönem ise – özellikle biz Miyacılar için –  her sene Klasik Miya’mızı önce dört gözle bekleyip, sonrasında kavuştuğumuz günler. 

Klasik Miya’nın herkes için anlamı farklı. Kimisi için gezi notlarını tuttuğu bir gezi arkadaşı, kimisi için önündeki sınava hazırlandığı rehberi, kiminin çocuğunu büyütürken kendine destek olan yol arkadaşı. Benim için ise Miya demek yaratıcılık demek, bir şeyler üretip güzelleşmek, güzelleşirken fonksiyonel olmak aynı zamanda da Dünya’mızı korumak demek. 

Bize tüm sene bıkmadan usanmadan yardım eden, her üzüntümüzde, sevincimizde, heyecanımızda belki acımızda yanımızda olan Miya’mızı süslemek, dekore etmek hem bizim hedeflerimize bağlılığımızı artıracak, hem de baktıkça bakasımız yazdıkça yazasımız, planladıkça başarılı olasımız gelecektir. 

Hepimizin yeni yıl gecesi için daha özenli bir kıyafet seçeceği, süsleneceği, takıp takıştırıp, parlamak isteyeceği kesin. Bu nedenle Klasik Miya’mızı da yeni yıla uygun giydirelim. Ne dersiniz?

1. AJANDAMIZIN TOKALARI ‘’ATAŞLAR’’

Klasik Miya’mızda hangi sayfada olduğumuzu kolayca belirlemek için bulunduğumuz sayfaya iliştirmek üzere yeni yıl dekorlu pek çok ataş yapabiliriz. 

Kırtasiyelerde, tuhafiyelerde yeni yıl temalı veya yeni yıl renklerinde pek çok kalın, ince, simli, saten kurdele çeşidi mevcut. Bunları sene boyunca kullandığımız ataşlarımıza değişik biçimlerde bağlayıp, üzerlerine makas ile istediğiniz şekli verip kullanabiliriz. Bağladığımız kurdeleleri söktüğünüzde ataşlarımız eski haline dönecektir. Ataşlarımızın metal kısımlarını kurdele ile uyumlu bulmazsak kurumaya yüz tutmuş ojelerimiz ile renklendirebiliriz. Böylece bozulan ojelerimiz çöpe gitmek yerine geri dönüşmüş olacaklardır. 

Kurdeleler dışında tuhafiyelerde satılan yeni yıl temalı keçeleri de ataşlarımıza kolayca sökülüp takılan duvar yapıştırıcıları (resimde beyaz olarak görebilirsiniz) ile yapıştırıp sonrasında başka projelerinizde değerlendirebiliriz. 

2.AJANDAMIZIN KAT KAT GİYSİLERİ ‘’ BÖLÜM AYRAÇLARI–DIVIDERLAR’’:

Kırtasiye, Instagram ve büyük yapı marketlerinde yılbaşı temalı pek çok karton ve elişi kağıdı bulabiliriz. Bunlardan istediğimiz boyutlarda ve şekillerde keserek belki ataşlarımızdan kalan kurdeleler ile süsleyerek ajandamızın bölümlerini ayırmamızı sağlayacak ayraçlar yapabiliriz. Bu fikri sadece ajandalarımız için değil, kitaplarımız için de değerlendirebiliriz.

Yeni yıl temalı kartonlardan ve elişi kağıtlarından Miya’mız için bölüm ayraçları yapabiliriz. Bunun için Miya’mızın tak–çıkar kapaklarını şablon olarak kullanabiliriz: Öncelikle kapağımızı renkli kartonun üzerine koyup, renkli kartonumuzu kapağın boyutlarında keselim. Sonrasında kapağımızdaki delikler ile birebir aynı noktaya denk gelecek şekilde renkli kartonumuza delgeç ile delikler açalım. Deliklerin kenar ile bağlantısından makas atalım. Böylece aynı kapağımız gibi tak–çıkar özellikte olacaklar. Yeni yıl sonrasında bir sonraki sene kullanmak için Miya’mızdan çıkarıp saklayabiliriz.
İnternette – özellikle Pinterest kullanarak– ücretsiz bölüm ayraçları tasarımları bulmamız mümkün. Aramalarınızı İngilizce yaparsanız karşınıza çok değişik tasarımlar çıkacaktır. Arama önerilerim: ‘’free printable planner divider christmas’’, ‘’ free printable new year planner decoration’’. Bunları indirip, bastırıp ajandamızı yeni yıl için dekore ederken kullanabiliriz. Yıpranmadan korumak için yazdırıp kestikten sonra lamine etmenizi öneririm. Bunun için imkanınız yoksa kalın kağıtlara yazdırabilirsiniz.

3. AJANDAMIZIN ŞALLARI ‘’RENKLİ  BANTLAR’’

Ajanda ve hayat planlayıcıların gitgide popüler olduğu bu günlerde renkli bantları bulmak eskisi kadar zor değil. İnternetten, kırtasiyelerden, hatta popüler alışveriş sitelerinden bile renkli bantlar bulup Miya’mızı yeni yıla hazırlarken kullanabiliriz. 

4.AJANDANIZIN MAKYAJ MALZEMELERİ ‘’STICKERLAR’’

Haftalık ve aylık planlarımızı sticker ile süslemek hem dekor açısından hem de planlarımızı görselleştirmemiz açısından hem çok yararlı hem de çok eğlenceli. Bu anlamda bu sene Miya Design’ın yeni lansmanı ‘’Sticker Postası’’nın 6,3 ve 1 aylık üyelik seçenekleri mevcut. Her ay o ayın temasına uygun olarak bize teslim edilecek stickerlar ile ajanda sayfalarımızı içimizden geldiği gibi süsleyebileceğiz. Sticker postası seçeneklerine buradan ulaşabilirsiniz. Siz bu yazıyı okurken ben kendi sticker postam ile aşk yaşıyor olacağım 

Bunun dışında internette kendimiz sticker tasarlayabileceğimiz pek çok kullanıcı dostu, ücretsiz, eğer ileriye götürmek istersek ücretli ‘’tasarımcı olmayanlar için tasarım programları’’ bulunuyor. Bunlardan yararlanarak yeni yıl temalı hem fonksiyonel hem de dekoratif stickerlar tasarlayıp, A4 sayfa boyutunda sticker kağıtlarına çıktı alıp keserek kullanabiliriz.

Yeni yıl temalı stickerlar edinmenin diğer bir yolu ise hazır yılbaşı temalı stickerlar almak veya internetten ücretsiz yazdırılabilir stickerlar indirip yine A4 kağıtlarına yazdırıp kullanmak. Bu konuda arama önerilerim : ‘’ free printanle planner sticker christmas’’, ‘’ free printable new year stickers’’.
Her kırtasiyede kolaylıkla bulabileceğiniz rengarenk, simli yapışkanlı kağıtları çeşit çeşit delgeçler ile delerek kendimize süslü stickerlar yapabiliriz. Bunları çocuklarımız ile yaparak eğlenceli bir aktivite haline  getirirken eğer evimizde  tüylü dostumuz yok ise ev dekorasyonumuzda da kullanabiliriz. Dikkat kediniz bu stickerları lezzetli bulabilir! 

5.AJANDAMIZIN ÇANTALARI ’’AJANDA CEPLERİ’’

Yeni yıl hediyeleşmek için çok güzel bir fırsat. Bu amaçla bize gelen hediyelerde bulunan notlukları çöpe atmayıp, Miya’mıza cep olarak tasarlayıp içlerine yapışkanlı kağıtlarımızı, stickerlarımızı koyabiliriz. Böylece hem kağıtları geri dönüştürmüş olup, hem de Miya’mızı kullandıkça bize hediye veren sevdiklerimizi hatırlayabiliriz.

Gıda ambalajları gıda sektöründe her gün daha fazla  önem kazanırken, yeni yıl temalı pek çok gıda ambalajını bu günlerde marketlerde bulabiliyoruz. Bu amaçla büyük çikolata kutusundan çıkan daire kartonu stickerlarımı yapıştırmak için kullanırken, kahve kutusunun asetatını ise renkli bantlarıma kart yapmak için kullandım. Sizlerde marketlerden eve gelince çıkan çöplere bir de bu gözle bakın, neler görebileceğinize inanamayacaksınız! Tüketmeyelim, atmayalım, dönüştürelim.

 6. AJANDALARIMIZIN KÜPELERİ ‘’ROZET ve KARTLAR’’

Yılbaşı temalı rozetleri, hediye paketlerimizden çıkan metal ipler, kurdeleler veya simli ipler ile ajandalarımıza tutuşturup ajandalarımıza çok şık bir hava verebiliriz.Büyük yapı marketlerinde ve kırtasiyelerde bulabileceğiniz hediye süsleme kağıtları ve kartlarını Miya’mızdan süsleme amaçlı sarkıtarak kullanabiliriz. Bu amaçla kart alırken sevdiklerimiz için de fazladan kart alıp bu sene onlara nostaljik bir sürpriz yapalım, ne dersiniz? 

7. AJANDALARIMIZIN YENİ YIL KAZAKLARI ‘’YAPIŞKANLI KAĞIT ve NOT KAĞITLARI’’

Miya’mızın haftalık ve aylık kısımlarını doldururken görevlerimizi renkli kağıtlarımıza yazmak çok eğlenceli olacaktır. Bu amaçla yeni yıl temalı yapışkanlı kağıtlar ve not kağıtları kullanabiliriz.

Ayrıca yeni yıl temalı olmayan kağıtlarımızı da renkli kalem ve renkli bantlar ile yeni yıl temasına sokabiliriz.

8.BONUS: YENİ YIL KALEMLERİ

Miya’mızı 2022’ye bu kadar süsledikten sonra kalemlerimize dokunmazsak olmaz. Farklı kırtasiyelerde bulabileceğiniz bu yeni yıl temalı kalemleri kendimiz de keçeler, kurdeleler veya renkli bantlar ile yapabiliriz.

Biz tüm süslerimiz, dekorumuz, içimizdeki umut ve enerji ile  sana hazırız 2022! 

HOŞ GEL 2022, SÜSLEN, PARLA BİZİMLE!

2 Yorum Var

  1. s. Pinar Cakmak Reply

    Şahane yol gösterici bir yazı olmuş ellerine sağlık Dilara ❤️❤️❤️

  2. Okuması keyifli bir yaziydi❤görseller de ilham vericiydi teşekkürler

Yorum Yaz